Studený ryžový nákyp s čerešňami45

Studený ryžový nákyp s čerešňami

Suroviny

  • 300 g čerešní (môže byť aj kompót)
  • 200 g ryže
  • 1 l mlieka
  • cukor
  • soľ
  • 2,5 dl šľahačkovej smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu dobre umyjeme a uvaríme v osolenom a osladenom mlieku. Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a podusíme na 1 lyžici cukru. Do misiek striedavo navrstvíme ryžu a čerešne, pričom posledná vrstva je ryža. Dezert dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a čerešňami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa