Studena ovocná torta45

Studena ovocná torta

Suroviny

  • 1 balíček detských piškót
  • 500 g bieleho nízkotučného jogurtu
  • 125 g sladkého nízkotučného jogurtu
  • pomaranč
  • 3 jabĺčka alebo aj iné sezónne ovocie
  • kokos na posypanie

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Spodok tortovej formy vyložíme piškótami v 2 vrstvách, poukladáme nastrúhané jabĺčka, poprípade ešte polejeme jablkovou šťavou, na jabĺčka dáme asi 2 cm hrubú vrstvu jogurtu, zasa piškóty a následne v jednej vrstve zasa dáme jabĺčka, 1 cm hrubú vrstvu jogurtu a na jemno pokrájaný pomaranč. Nasleduje jedna vrstva piškót podľa výšky formy striedame vrstvy až nakoniec potrieme najvrchnejšiu vrstvu sladkým jogurtom, vrch môžeme ozdobiť akýmkoľvek ovocím alebo posypať kokosom. Torta musí aspoň 12 hodín postať v chladničke, aby sa piškóty dokonale napili a zmäkli.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa