Strúhaný jablkový závin45

Strúhaný jablkový závin

Suroviny

  • 5 dcl detskej krupice
  • 5 dcl kryštálového cukru
  • 5 dcl pomletého maku
  • 2 kgpostrúhaných očistených jabĺk
  • 250 g masla

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Suché prísady zmiešame dokopy a na vymastený plech vrstvíme: 5 dcl cesta, jablká, 5 dcl cesta, jablká, 5 dcl cesta. Navrch postrúhame celé maslo. Dáme piecť na 30 až 40 min. Konzumujeme po vychladnutí. Závin je rýchly, zdravý a bez vajec.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa