Štrasburská roláda45

Štrasburská roláda

Suroviny

  • 600 g očistenej sviečkovice
  • 150 g husacej pečene
  • 100 g uvarenej šunky
  • 60 g údenej slaniny
  • 1 vajce uvarené na tvrdo
  • 20 g čerstvého masla
  • 40 g tuku
  • mleté čierne korenie
  • vývar alebo voda a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Odležanú, umytú a utierkou osušenú sviečkovicu odblaníme a rozkrojíme na plát v podobe obdĺžnika. Potom ju zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Na ňu poukladáme plátky šunky, husacej pečene, vajce nakrájané na kolieska a plátky údenej slaniny. Mäso zvinieme na roládu a nakoniec previažeme tenkým motúzom. Na rozohriatom tuku zo všetkých strán opečieme. Potom podlejeme horúcim vývarom a dáme piecť do rúry. Pečieme 20 minút, pričom občasne polievame vlastnou šťavou. Upečenú roládu rozkrájame na porcie, polejeme šťavou a zjemníme čerstvým maslom. K štrasburskej roláde podávame dusenú ryžu či varené zemiaky, ktoré môžeme posypať petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa