Steaky pub45

Steaky pub

Suroviny

  • 2 plátky hovädzej roštenky po 400 g (alebo sviečkovej)
  • 6 ČL ostrej horčice
  • 10 hrubých plátkov anglickej slaniny
  • 80 g masla
  • 2 ČL lyžičky zmesi korenia
  • trochu kečupu
  • špáradlá
  • soľ
  • zrnkové korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso potrite z oboch strán 4 PL horčice, ktorú ste zmiešali s v mažiari roztlčeným korením. Rýchlo ho opečte na grile, potom preložte na predhriate taniere. Každý plátok obtočte slaninou, ktorú upevnite špáradlami. Ešte raz dajte do grilu a pečte z každej strany 3 min. Rozotrite zvyšok horčice s jednou lyžicou masla a korením, doplňte kečupom a dobre premiešajte. Mäso preložte na predhriaty podnos a obložte bylinkovým maslom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa