Špenátovo-syrové lasagne45

Špenátovo-syrové lasagne

Suroviny

  • balíček lasagní
  • balenie mrazeného špenátu
  • trojuholník syra s modrou plesňou
  • 4 vajíčka
  • niekoľko plátkov eidamu
  • 2 tégliky kyslej smotany
  • vegeta
  • oregano
  • soľ
  • olej.

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lasagne uvaríme podľa návodu na obale, formu z jenského skla vymažeme olejom a na dno poukladáme lasagne. Vajcia vyšľaháme, pridáme k nim soľ, vegetu a oregano. Špenát uvaríme. Na lasagne poukladáme špenát a vajíčka, potom vrstvíme, kým sme nevyužili posledný plátok cestoviny. Na záver polejeme zvyškom špenátu, vajíčka, postrúhaného syra a eidamu. Zalejeme kyslou smotanou a zapekáme. 

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa