Špenátové rizoto so šampiňónmi45

Špenátové rizoto so šampiňónmi

Suroviny

  • 50 g masla
  • 2 šalotky
  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 hrnček ryže Arborio (250 ml)
  • 60 ml bieleho vína
  • zeleninový vývar podľa potreby
  • 2 lyžice cesnakového oleja
  • 120 g malých hnedých šampiňónov
  • 120 g čerstvého špenátu
  • 3 lyžice nastrúhaného syra čedar
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kôpor na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V širšom hrnci na rozpustenom masle opečieme nadrobno nakrájané šalotky. Pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso a nakrájanú mrkvu. Posolíme, okoreníme a pár minút opekáme. Pridáme umytú, scedenú ryžu, prilejeme víno, premiešame a dusíme. Po častiach postupne prilievame teplý vývar, premiešame a pod pokrievkou dusíme.

V panvici na cesnakovom oleji opečieme očistené pokrájané šampiňóny. Potom ich spolu so špenátom dáme do hrnca k ryži, zľahka zamiešame, dolejeme vývar a dusíme do mäkka. Na záver prisypeme strúhaný syr, premiešame a necháme rozpustiť. Podľa chuti dosolíme, okoreníme a dozdobíme kôprom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa