Špenátová polievka45

Špenátová polievka

Suroviny

  • Pol kila čerstvého špenátu (alebo mrazeného)
  • 70 g masla
  • 40 g strúhaného syra
  • 3 vajcia
  • muškátový oriešok
  • bujón
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Špenát očistíme a posekáme a dáme do hrnca na rozpustené maslo, jemne podusíme a dochutíme štipkou strúhaného muškátového oriešku a soľou. Po chvíli pridáme rozšľahané vajcia, strúhaný syr a zalejeme vývarom. Varíme len krátko a podávame so sendvičom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa