Špekáčikový šalát45

Špekáčikový šalát

Suroviny

  • 1/2 kg špekáčikov
  • 4 cibule
  • 4 lyžice 8% octu
  • 4 lyžice oleja
  • plnotučná horčica
  • kečup
  • 2 lyžice worchestrovej omáčky
  • 8 lyžíc vody
  • podľa chuti korenie
  • soľ
  • sladká paprika
  • chilli

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv si spravíme omáčku. Zmiešame všetky suroviny okrem cibule a špekáčikov. Privedieme do varu a chvíľu povaríme, nezabúdajte neustále miešať. Omáčkou zalejeme špekáčiky, premiešame a necháme v chladničke vychladnúť. Podávame s chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa