Špaldový šalát s jablkovým chrenom45

Špaldový šalát s jablkovým chrenom

Suroviny

  • 150 g uvarených špaldových zŕn alebo špaldových krúpov
  • malý biely jogurt
  • 60 g tvarohu
  • väčšie jablko
  • 2 kopčaté lyžice strúhaného chrenu
  • 1-1,5 lyžice cukru
  • soľ
  • trocha citrónovej šťavy

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zrná špaldy uvarené do mäkka necháme vychladnúť. Olúpané jablko nastrúhame na väčšie slížiky a pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme jogurt zmiešaný s tvarohom, chrenom a cukrom. Nakoniec pridáme vychladnutú špaldu, osolíme, podľa chuti pridáme cukor, prípadne citrónovú šťavu a zamiešame. Šalát podávame samostatne ako predkrm na liste hlávkového šalátu s inou zeleninovou oblohou alebo ním plníme paradajky, papriky, rolky zo šunky či syra a zdobíme ho zelenou petržlenovou vňaťou alebo lístkami bazalky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa