Špagety na placato45

Špagety na placato

Suroviny

  • 150 g špagiet
  • 8 vajec
  • 50 g parmezánu
  • olivový olej
  • soľ
  • 200 g šunky
  • 1 konzervu hrášku
  • 1 cuketu
  • mrkvu
  • 2 cibule
  • 4 paradajky
  • soľ
  • korenie
  • oregano.

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Špagety uvaríme v osolenej vode. Zeleninu pokrájame na malé kúsky. Na oleji osmažíme cibuľu, mrkvu, cuketu. Potom pridáme pokrájané paradajky a pokrájanú šunku. Primiešame aj hrášok. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 5 až 10 minút. Vychladnuté špagety rozdelíme na 4 časti. Na panvicu dáme olej, prehrejeme v ňom špagety a zalejeme ich rozšľahanými vajcami. Osolíme, jemne posypme oreganom, na polovicu dáme štvrtinu pripravenej plnky, preložíme druhou polovicou a posypeme parmezánom. Takto posypanú omeletu môžeme prípadne zapiecť v rúre, aby sa syr roztopil.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa