Špagetové pizze45

Špagetové pizze

Suroviny

  • 300 g uvarených špagiet
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • pol konzervy ochutených lúpaných paradajok
  • sušené oregano
  • soľ
  • mletá sladká červená paprika
  • olej
  • 2 vajcia
  • 100 g tvrdého syra
  • petržlenová vňať
  • šalát

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Špagety uvarené v osolenej vode scedíme a odlo- žíme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, osolíme a opečieme. Vložíme lúpané paradajky, plátky cesnaku, ochutíme sušeným oreganom a spolu udusíme domäkka. Vajcia rozšľaháme, tvrdý syr nastrúhame. Okrúhle formičky vymastíme a na ich dno dáme uvarené špagety. Posypeme ich trochou strúhaného syra a polejeme rozšľahaným vajcom zmiešaným s nasekanou petržlenovou vňaťou. Uložíme udusené mleté mäso, posypeme zvyšným tvrdým syrom a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa