Šošovicová polievka s klobásou30

Šošovicová polievka s klobásou

Suroviny

  • sáčok šošovice
  • 2 klobásy
  • mrkva
  • petržlen
  • petržlenová vňať
  • cibuľa
  • celé čierne korenie
  • soľ Zásmažka: múka
  • olej
  • cibuľa
  • mletá červená paprika

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na hodinu dopredu namočíme umytú šošovicu. Zatiaľ si nakrájame koreňovú zeleninu, klobásu a všetko dáme do hrnca so šošovicou a varíme hodinu. Polievku ochutíme koreninami. Urobíme zásmažku z oleja, cibule, múky a mletej sladkej papriky. Zahustíme ňou polievku, necháme prevrieť a polievka je hotová. Podávame s čiapočkou kyslej smotany.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa