sójové plátky s pórom45

sójové plátky s pórom

Suroviny

  • 4 kusy sójových plátkov
  • 1 menší pór
  • 1 šalotku
  • olej
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • 1 lyžičku sušenej cibule
  • hladkú múku
  • mäsový vývar
  • vegetu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sójové plátky namočené podľa návodu sceďte. Na oleji speňte nakrájanú šalotku s pórom. Pridajte sójové plátky, opečte ich, podlejte mäsovým vývarom, ochuťte dijonskou horčicou, vegetou, mletým čiernym korením, soľou a uduste. Zahustite hladkou múkou a krátko povarte. Podávajte s uvarenými cestovinami a na tanieri posypte sušenou cibuľou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa