Snehová torta s jahodami45

Snehová torta s jahodami

Suroviny

  • 6 bielkov
  • 300 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice octu
  • 3 lyžice kakaa
  • 100 g horkej čokolády
  • 750 ml šľahačkovej smotany
  • jahody
  • alebo iné drobné ovocie (maliny
  • černice
  • ríbezle...)

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rúru predhrejeme na 180 °C. V mise dotuha vyšľaháme bielky, postupne pridáme cukor a vyšľaháme. Pridáme 1 až 2 lyžice octu a zamiešame. Našľahaný sneh zosklovatie, zhustne a drží tvar. Pridáme kakao preosiateho cez sitko a časť polovicu čokolády nasekanej nejemno. Všetko spolu premiešame. Z masy na papier vytvarujeme korpus vo tvare kruhu, ale nie celkom od okraja po okraj, lebo vytvorený korpus pri pečení trochu zväčší objem. Pri vložení plechu do rúry, znížime teplotu zo 180 °C na 150 °C a pečieme 75 min. Upečený korpus necháme vychladnúť, oddelíme papier na pečenie.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa