Slovenské koláče s kozím syrom a repou15

Slovenské koláče s kozím syrom a repou

Suroviny

  • 450 g očistených sladkých zemiakov
  • 2 vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 10 lyžíc špaldovej hladkej múky
  • 150 g mäkkého kozieho syra
  • 6 ks baby červenej repy
  • 30 g vlašských orechov
  • bazalka
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky nadrobno pokrájame a v posolenej vode uvaríme do mäkka. Scedíme, roztlačíme na kašu, pridáme trochu nasekanej bazalky, lyžicu olivového oleja, špaldovú múku, žĺtka a z bielkov do tuha vyšľahaný sneh . Spolu premiešame. Baby červenú repu predvarenú do polomäkka ošúpeme a rozkrojíme na polovice. Okrúhle formičky s priemerom 10-12 cm vymastíme, vysypeme múkou a rozotrieme do nich cesto. Mäkký kozí syr nakrájame na širšie kolieska. Na povrch cesta dáme kolieska syra, vlašské orechy, vychladnutú baby repu, ochutíme mletým čiernym korením, pokvapkáme olejom, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Po zapečení dozdobíme lístkami bazalky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa