Slivkový tart45

Slivkový tart

Suroviny

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky
  • 125 g zmäknutého masla
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica cukru + na posypanie
  • 4-5 lyžíc ľadovej vody
  • 500 g sliviek
  • slivkový lekvár
  • suchá fazuľa na zaťaženie cesta

Náročnosť receptu

jednoduchý

87%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravte cesto: V kuchynskom robote vymiešajte múku s maslom, so žĺtkom, s cukrom a vodou. Krehké cesto vytvarujte do bochníka, zabaľte do fólie a dajte aspoň na 30 minút do chladu. Cesto vyvaľkajte do kruhu tak, aby prekrylo aj okraje formy. Preneste ho do formy a prečnievajúce okraje zrežte. Na cesto položte papier na pečenie, zaťažte strukovinou a v rúre vyhriatej na 200 °C predpečte 10 minút. Z predpečeného cesta odstráňte papier so strukovinou, potrite ho lekvárom a naukladajte naň umyté a pokrájané slivky. Posypte cukrom a pri teplote 170 °C pečte ešte 30 minút. Hotový koláč môžete posypať mandľami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa