Slivkový koláč45

Slivkový koláč

Suroviny

  • 230 g polohrubej múky
  • 110 g masla
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 750 g sliviek
  • 20 g masla
  • 50 g polohrubej múky
  • 130 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 dl smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

87%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmiešame múku, maslo, cukor, 5 cl vody a vytvoríme bochníček, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Predhrejeme rúru na 180 °C a vymastíme formu s priemerom 26 cm na pečenie. Vyberieme cesto, rozložíme do formy, navrch poukladáme slivky. Rozšľaháme vajcia, cukor, múku a smotanu a nalejeme na slivky. Všetko dáme zapiecť na cca 40 minút. Autor: Magda Jendzelovská

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa