Slivkový koláč zo špaldovej múky30

Slivkový koláč zo špaldovej múky

Suroviny

  • 150 g špaldovej polohrubej múky
  • 120 g masla
  • 120 g hnedého cukru
  • 3 vajcia
  • 50 g kukuričného škrobu, pol vrecúška kypriaceho prášku
  • 80 g tmavej čokolády
  • 800 g sliviek
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie múky
  • Na posýpku: 100 g špaldovej múky
  • 100 g hnedého cukru
  • 4 lyžice masla

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do misy dáme múku, maslo, hnedý cukor, vajcia, škrob a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto a zamiešame doň na malé kúsky posekanú tmavú čokoládu. Cesto roztrieme na menší, hlboký, vymastený plech vysypaný múkou. Slivky umyjeme, osušíme, rozpolíme a kôstky odstránime. Pripravíme posýpku: Do misky dáme studené maslo, múku a cukor a prstami vypracujeme mrveničku. Na cesto poukladáme vykôstkované slivky šupkou nadol a posypeme pripravenou posýpkou. Slivkový koláč zo špaldovej múky upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, kým posýpka nezozlatne.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa