Sliepka na kari45

Sliepka na kari

Suroviny

  • 1 sliepka
  • 1 cibuľa
  • 2 plátky anglickej slaniny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie
  • nové korenie
  • 1 PL karí

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sliepku umyjeme, naporciujeme a uvaríme v slanej vode. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky, slaninu necháme na panvici oškvariť. Pridáme cibuľu. Porcie sliepky pridáme k slanine, okoreníme, osolíme, posypeme muškátovým orieškom, pridáme karí, 5 guliek nového korenia, pretlak a podlejeme vývarom. Dusíme pod pokrievkou domäkka.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa