Slaný cibuľový koláč45

Slaný cibuľový koláč

Suroviny

  • Cesto: 300 g hladkej múky
  • 12 g droždia
  • 8 PL mlieka
  • kryštálový cukor
  • 50 g masla
  • soľ. Plnka: 1  kg cibule
  • 180 g slaniny
  • 2 PL rasce
  • 2 tégliky kyslej smotany
  • 250 g nastrúhaného syra
  • mleté biele a čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku zmiešame so soľou, pridáme kvások pripravený z trochy mlieka, droždia a štipky kryštálového cukru. Do cesta vmiešame zmäknuté maslo a dáme ho do tepla vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme na pripravený plech. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska, slaninu na kocky. Slaninu opražíme, pridáme kolieska cibule, osolíme a dusíme 10 minút. Cibuľu a slaninu zarovnáme na cesto, okoreníme rascou a ochutenou kyslou smotanou. Vylejeme na vrstvu cibule a celú plochu posypeme postrúhaným syrom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre. 

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa