Slané tyčinky45

Slané tyčinky

Suroviny

  • 250 g varených zemiakov
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 2 žĺtky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 1 žĺtok na potretie
  • soľ a rasca

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Uvarené zemiaky prelisujeme, pridáme múky, maslo, žĺtky, kypriaci prášok a trochu soli. Na doske spracujeme cesto, ktoré necháme 10-15 minút postáť, potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 5 milimetrov, pokrájame na širšie tyčinky, dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a soľou. Pečieme v stredne teplej rúre.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa