Sladký tekvicový koláč45

Sladký tekvicový koláč

Suroviny

  • Na cesto: 250 g oranžovej tekvice
  • 200 g práškového cukru
  • 80 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 a pol lyžice kakaa
  • 125 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • 50 g pomletých vlašských orechov
  • pol vrecka kypriaceho prášku
  • Na plnku: 350 g oranžovej tekvice
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150 g práškového cukru
  • 250 smotany na varenie
  • 500 ml pomarančového džúsu
  • 1 a pol balíčka vanilkového pudingu v prášku
  • 6 plátkov želatíny
  • čokoládu

Náročnosť receptu

jednoduchý

82%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú tekvicu pokrájajte, dajte do hrnca s mliekom a so 100 g cukru. Na miernom ohni uvarte do mäkka. Dohladka rozmixujte a nechajte vychladnúť. Vajcia vyšľahajte so zvyšným cukrom. Pridajte rozmixovanú zmes vymiešanú s olejom a s kakaom. Prisypte polohrubú múku s kypriacim práškom, pomleté orechy a spolu premiešajte. Cesto dajte na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28 x22 cm a vo vyhriatej rúre upečte.

Pripravte plnku: Na kúsky pokrájanú očistenú tekvicu dajte do hrnca, pridajte práškový a vanilínový cukor. Prilejte smotanu a uvarte do mäkka. Dohladka rozmixujte na pyré a nechajte vychladnúť. Z pomarančového džúsu a vanilkového pudingu uvarte kašu a nechajte vychladnúť. Občas premiešajte. Potom pridajte vychladnuté tekvicové pyré, rozpustenú želatínu a premiešajte. Koláč nechajte v chlade odstáť a potom pokrájajte. Dozdobte čokoládou. 

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa