Šípková polievka45

Šípková polievka

Suroviny

  • 50 g sušených šípok
  • 20 dl mlieka
  • 40 g hladkej múky
  • 10 g cukru
  • 2 rožky
  • 10 g masla

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sušené šípky na noc namočíme do vody. Na druhý deň, v tej istej vode ich povaríme asi pol hodiny. Prelisujeme ich, prilejeme mlieko zmiešané s múkou, osolíme, pridáme cukor. Na masle opražíme rožok, pokrájaný na kocky a podávame ich ku polievke.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa