Silvestrovské slaninové rolky so slivkami30

Silvestrovské slaninové rolky so slivkami

Suroviny

  • 12 sliviek
  • 12 plátkov prerastenej slaniny

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sušené slivky zabaľte do plátkov slaniny. Zopnite špáradlom. Dajte na malý plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte asi 20 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa