Silvestrovská enciánová dobrôtka45

Silvestrovská enciánová dobrôtka

Suroviny

  • 280 g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • 180 g Hery
  • 50 g eidamu
  • majorán
  • rasca
  • soľ
  • vegeta
  • korenie. Plnka: 80 g masla
  • 250 g enciánu
  • karí korenie
  • 2 ČL kyslej smotany
  • pažítka.

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z múky, žĺtka a Hery vypracujeme cesto. Eidam nastrúhame a vmiešame do cesta, osolíme a okoreníme. Cesto necháme 20 minút odležať. Maslo, nadrobno nakrájaný encián, smotanu, pažítku a korenie zmiešame. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska, naplníme enciánovou plnkou a pečieme.  

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa