Silvestrovská čokoládová torta s ovocím45

Silvestrovská čokoládová torta s ovocím

Suroviny

  • 250 g práškového cukru
  • 150 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 350 ml acidofilného mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 50 g kakaa
  • 50 g posekanej čokolády
  • 30 g citronátu
  • maslo na vymazanie formy
  • Krém: 250 g jemného tvarohu
  • 250 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Ozdobenie: 500 g hrozna a drobného ovocia
  • 1 bielok
  • 100 g krupicového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tortovú formu s priemerom 28 cm vymažte maslom a jej dno vyložte papierom na pečenie. Cukor s maslom vyšľahajte dopenista a postupne zapracujte vajcia. Striedavo vmiešajte acidofilné mlieko a zmes múky, kypriaceho prášku, sódy bikarbóny a kakaa.

Nakoniec primiešajte čokoládu a citronát. Cesto rozotrite do pripravenej formy a pečte 40 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Po miernom vychladnutí odstráňte boky formy, korpus obráťte, odstráňte dno formy, papier na pečenie a nechajte na kuchynskej mriežke vychladnúť.

Krém: Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte dopenista a do peny postupne vmiešajte tvaroh. Bielok rozmiešajte vidličkou. Ovocie umyte, osušte a pomocou štetca naneste bielok. Posypte krupicovým cukrom a dajte na papierové utierky obschnúť. Po vychladnutí vrch torty natrite krémom a ozdobte ovocím.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mak bude mať intenzívnejšiu arómu, ak ho pred mletím nasucho opražíte na teflónovej panvici.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa