Sedliacka polievka s kapustou30

Sedliacka polievka s kapustou

Suroviny

  • 60 g údenej slaniny
  • 120 g koreňovej zeleniny
  • 1/4 hlávky kapusty
  • 1 cibuľa
  • 50 g krúp
  • 2 zemiaky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Slaninu pokrájame na malé kocky, necháme ju rozškvariť, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájanú kapustu, cibuľu a chviľu dusíme. Potom zalejeme vodou, pridáme krúp a varíme do polomäkka. Potom pridáme pokrájané zemiaky, soľ, korenie, mletú papriku a varíme, pokiaľ nie sú všetky prísady v polievke mäkké.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa