Šampiňónové oko45

Šampiňónové oko

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 50 g nastrúhaného syra
  • 2 čajové lyžičky masla
  • 100 g šampiňónov
  • 25 g cibule
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Nadrobno nakrájame cibuľu a na rozpustenom masle ju dozlatista opražíme, primiešame nadrobno nakrájané šampiňóny a dochutíme korením a soľou. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky rozmiešame s hubami a necháme zraziť. Zmes dáme do ohňovzdornej misy a na dvoch miestach vyhĺbime jamky, do ktorých položíme žĺtky. Posypeme syrom a dáme do vyhriatej rúry. Keď sa syr začne roztápať, vyberieme. Zapíja sa najlepšie dobrým bielym vínkom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa