Šalviové medailóniky na špíze s čerstvou grilovanou kukuricou45

Šalviové medailóniky na špíze s čerstvou grilovanou kukuricou

Suroviny

  • 600 g bravčovej panenky
  • 100 g šalvie
  • 200 g údeného bôčika
  • 200 g tenkých plátkov údenej prerastenej slaniny
  • olivy plnené paprikou
  • kukuričné šúľky
  • olej
  • maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bravčovú panenku nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky, osolíme, okoreníme a na každý medailónik položíme dva šalviové listy. Plátky bôčika ovinieme okolo medailónikov tak, aby šalviové lístky nepopadali. Medailóniky a olivy striedavo napichneme na špíz, opečieme na vopred rozohriatej panvici a na záver asi 10 minút dopečieme v rúre. Kukuričné šúľky necháme odkvapkať, potrieme maslom a opekáme spolu so slaninou asi 10 minút. Ak je kukurica čerstvá, opekáme dlhšie - približne 15 minút. Podávame s medailónikmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa