Šalát zo skorých zemiakov15

Šalát zo skorých zemiakov

Suroviny

  • 1 kg malých skorých zemiakov
  • 300 g plátkov údeného lososa
  • 2 lyžice kapár
  • šťavu z jedného citrón a kôru z jedného citróna
  • hrsť kôpru
  • olivový olej extra virgin
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
  • 250 ml kyslej smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté a očistené mladé zemiaky uvarte v osolenej vode. Sceďte a nechajte vychladnúť. Zmiešajte s kaparami, plátkami lososa, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Preložte na väčšiu plytkú misu alebo tanier a rozložte po celom povrchu. Posypte nastrúhanou citrónovou kôrou, kôprom, osoľte a okoreňte. Na záver sem tam prelejte kyslou smotanou, v ktorej ste rozmiešali čerstvo strúhaný chren.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na zahusťovanie omáčok môžeme používať múčne maslo. Kopcovitú lyžicu múky zmiešame s lyžicou masla a vyformujeme guľku. Potom ju vložíme do variacej sa omáčky a za stáleho miešania rozpustíme.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa