Šalát s baklažánom45

Šalát s baklažánom

Suroviny

  • baklažán
  • olej
  • rozmarín
  • rajčiny
  • uhorka
  • červená cibuľa
  • feta syr
  • voda
  • koreniny
  • bylinky

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Baklažán nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, jemne ogrilujeme a položíme na plech. Zalejeme olejom, posypeme rozmarínom a zapekáme. Podávame so šalátom z rajčín, uhorky, a červenej cibule spolu s feta syrom a zálievkou z vody, olivového oleja a korenín.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa