Salašnícky guláš45

Salašnícky guláš

Suroviny

  • 500 g baranieho mäsa (môže byť aj hovädzie)
  • olej
  • 2 cibule
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 1 lyžičku mletej papriky
  • 1 feferón
  • 250 g koreňovej zeleniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 g zemiakov
  • 1 červenú papriku
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • majorán
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu ošúpeme, nasekáme najemno a do sklovita opečieme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, pretlak, mletú papriku, okoreníme, osolíme a prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame vývarom. Pred koncom dusenia k mäsu pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, nakrájané zemiaky, prelisovaný cesnak, papriku nakrájanú na rezance a majorán. Podlejeme zvyšným vývarom a dusíme domäkka.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa