Ryžový tanier s mletým mäsom30

Ryžový tanier s mletým mäsom

Suroviny

  • 250 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho)
  • 1 cuketa
  • 150 g cherry paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 80 g uvarenej ryže
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • olivový olej
  • petržlenová vňať na ozdobu
  • 150 g smotanového jogurtu ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na panvici rozhorúčte olivový olej, pridajte mleté mäso a opekajte dozlatista. Cuketu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cherry paradajky rozpoľte a s pretlačeným cesnakom pridajte k mäsu. Na miernom ohni opekajte 2-3 minúty. Pridajte uvarenú ryžu, dochuťte soľou, mletým čiernym korením a rascou. Z petržlenovej vňate otrhajte lístky a posypte ním mäsovú zmes. Podávajte s bielym jogurtom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa