Ryžovo-ovocný šalát30

Ryžovo-ovocný šalát

Suroviny

  • 200 g uvarenej ryže
  • 2 kivi
  • pol hrnčeka čučoriedok
  • 2 banány
  • 1 mango
  • med na ochutenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu uvaríme, necháme vychladnúť a premiestnime do veľkej misy. Banány nakrájame na kocky, mango na pásiky, kivi nadrobno. Ovocie premiešame s medom, vmiešame do ryže a necháme zachladiť v chladničke.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa