Rýchly hrnčekový koláč30

Rýchly hrnčekový koláč

Suroviny

  • 1 balenie stuženého rastlinného tuku na pečenie
  • 2 lyžičky kakaa
  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • 1 hrnček vody
  • 4 vajcia
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • tuk na vymastenie a múku na vysypanie plechu
  • mleté vlašské orechy
  • kokos a hrozienka na posypanie
  • šľahačku na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V horúcom vodnom kúpeli rozpustite tuk, do ktorého vmiešajte kakao, cukor a vodu. Hrnček tejto zmesi odložte na bok. Do zvyšnej tukovej zmesi zašľahajte vajcia, múku a kypriaci prášok. Cesto vylejte plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte na 15 až 20 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Po upečení na ešte mierne teplé cesto natrite odloženú tukovú zmes. Vrch posypte orechmi, kokosom a hrozienkami. Pred podávaním nakrájajte na kocky a ozdobte šľahačkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa