Rýchle domáce tortilly45

Rýchle domáce tortilly

Suroviny

  • 200 g kukuričnej múky
  • 600 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 2 dl vody
  • rajčinový pretlak
  • konzerovovanú fazuľu
  • soľ
  • chilli
  • syr na strúhanie
  • cibuľa
  • cesnak
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múky zmiešame s trochou soli a pridávame postupne vodu podľa potreby. Vytvoríme cesto, ktoré rozdelíme na osem placiek. Tie rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske a dáme piecť na rozpálenú suchú panvicu. Cibuľu nakrájame na drobno a dáme pražiť, postupne pridáme fazuľu, pretlak, soľ, chilli a roztlačený cesnak podľa chuti. Zmes môžeme zjemniť kečupom, alebo dochutiť mletým mäsom. Hotovú omáčku položíme na polovicu placky, pridáme strúhaný syr a preklopíme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa