Rýchla čínska polievka15

Rýchla čínska polievka

Suroviny

  • 2 kocky kuracieho bujónu
  • 2 paradajky
  • 1 menšia čili paprička
  • 4 vajcia

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do hrnca dajte variť 1,5 l vody. Do vriacej vody vhoďte bujón, po 3 minútach pridajte na väčšie kocky nakrájané paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku. Keď voda začne znova vrieť, po jednom vlejte rozbité vajcia. Bez miešania nechajte variť 4 - 6 minút, kým sa bielok nezrazí a žĺtok vo vnútri ostane polotekutý.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa