RYBIE FAŠÍRKY s hráškom a mrkvou30

RYBIE FAŠÍRKY s hráškom a mrkvou

Suroviny

  • 500 g tuhšieho zemiakového pyré
  • za hrsť kvalitných ovsených vločiek
  • 400 g konzervovaného lososa v oleji
  • za dve hrste mladého vylúpaného hrášku
  • 3 nahrubo nastrúhané mladé mrkvy
  • 2 lyžice creme fraiche
  • morská soľ
  • mleté farebné korenie
  • hladká múka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do misy dajte pyré, vločky, pridajte lososa a vidličkou ho rozdeľte na menšie kúsky. Pridajte hrášok, mrkvu, creme fraiche a ochuťte soľou a korením. Zmes dôkladne premiešajte a vytvarujte rovnaké placky s hrúbkou asi 1 cm. Prípadne ich vytvarujte pomocou formičky. Obaľte v múke a oklepte. Fašírky opečte v širokej panvici na rozohriatom oleji z oboch strán dochrumkava. Podávajte s čerstvým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa