Rybacie filé so šampiňónmi45

Rybacie filé so šampiňónmi

Suroviny

  • 600 g rybacieho filé
  • 250 g šampiónov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 50 g masla
  • 4 lyžice oleja
  • 50 g strúhaného syra

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté a sušené rybacie filé pokrájame na plátky, posolíme, opečieme na oleji a poukladáme na teplú misu. Šampiňóny umyjeme, pokrájame a dusíme na masle. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Udusené šampiňóny rozložíme na opečené filé. Podávame s ryžou a nakladanou zeleninou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa