Ružová ombre torta45

Ružová ombre torta

Suroviny

  • Cesto: 110 g masla izbovej teploty
  • 300 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 250 g hladkej múky
  • štvrť lyžičky soli
  • 240 ml cmaru
  • červenú potravinársku farbu
  • 1 lyžičku octu
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • Krém: 225 g krémového syra (Lučina
  • žervé)
  • 225 g mascarpone
  • 115 g práškového cukru
  • 1 lyžičku citrónového extraktu
  • 360 ml smotany na šľahanie (35-40 %)

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo vyšľahajte s cukrom dopenista. Postupne pridajte vajcia, extrakt z vanilky a preosiatu múku so soľou. V 4 miskách zmiešajte po 60 ml cmaru s trochou potravinárskej farby, aby ste docielili 4 odtiene ružovej. Do každej misky primiešajte rovnaké množstvo maslovej hmoty. V hrnčeku zmiešajte ocot s jedlou sódou. Keď zmes začne peniť, zľahka ju ručne metličkou zamiešajte v rovnakých množstvách do misiek s farebnou hmotou.

Farebné cesto nalejte postupne do foriem vystlaných papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia pečte asi 20 minút. Vychladené vyberte z foriem. Krémový syr s mascarpone vyšľahajte a pridajte preosiaty práškový cukor s citrónovým extraktom. Vmiešajte smotanu vyšľahanú dotuha. Krémom natrite korpusy, vrch i boky torty. Dajte do chladu stuhnúť a ozdobte podľa fantázie.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa