Ruže v košíčku45

Ruže v košíčku

Suroviny

  • Na náplň: slivkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 395 g)
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 250 ml šťavy z kompótu
  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 1 a pol lyžičky rumovej arómy
  • Na cesto: 1 balenie buchiet v prášku (Dr. Oetker)
  • 260 ml vlažnej vody
  • 120 ml oleja
  • Na posypanie: 1 balíček škoricového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo zmesi na buchty pripravte s droždím (je súčasťou balenia), s vodou a olejom cesto podľa návodu na obale. Povrch cesta poprášte múkou, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste asi 50 minút kysnúť. Kompót nechajte na sitku odkvapkať, šťavu zachyťte. Odkvapkané slivky nakrájajte na kúsky. Zo Zlatého klasu uvarte krém podľa návodu na obale, ale s 250 ml šťavy z kompótu a so škoricovým cukrom. Vmiešajte arómu, slivky a nechajte vychladnúť.

Formu na mafiny vyložte papierovými košíčkami. Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 x 40 cm. Náplň rozotrite na cesto, pričom nechajte voľný okraj široký asi 2 cm. Zrolujte a ostrým nožom nakrájajte na 12 kusov a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Ruže nechajte vychladnúť a ozdobte napichovadlami s vtáčikmi alebo so srdiečkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa