Ruské vajce45

Ruské vajce

Suroviny

  • 5 väčších zemiakov (uvarených v šupe)
  • 2 sterilizované uhorky (nakrájané)
  • 1 uvarená mrkva (nakrájaná)
  • 1 cibuľa
  • 50 jemnej diétnej salámy
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 vajcia (uvarené natvrdo)
  • 50 g pražskej šunky
  • 50 g kvalitnej salámy
  • 3 lyžice sterilizovaného hrášku
  • 1 sterilizovaná uhorka
  • plátok sterilizovanej kapie
  • tatárska omáčka
  • petržlenová vňať
  • celozrnné pečivo na podávanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

87%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravte šalát: Uvarené a ošúpané zemiaky pokrájajte na malé kúsky, pridajte nakrájané uhorky, mrkvu, cibuľu nasekanú najemno a jemnú salámu nakrájanú na pásiky. Šalát premiešajte, zalejte sladkokyslým nálevom z uhoriek, vmiešajte smotanu, osoľte a okoreňte. Šalát odložte na 30 mi- nút do chladu. Do plytkej misky alebo na tanierik uložte kôpku šalátu, olúpané uvarené vajcia (môžu byť aj rozrezané), pekne poskladanú šunku, kolieska salámy, nasypte hrášok, ozdobte nakrájanou kyslou uhorkou a kúskami kapie. Cez vajce prelejte tatársku omáčku a posypte pár lístkami petržlenovej vňate. Podávajte s celozrnným pečivom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa