Rumové čerešne15

Rumové čerešne

Suroviny

  • 1 500 g čerešní
  • 500 ml vody
  • 60 ml rumu
  • 300 g krupicového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čerešne umyjeme, odstopkujeme a zbavíme kôstky. Uložíme ich do širších menších čistých pohárov. Vodu s cukrom uvedieme do varu, odstavíme a necháme vychladnúť. Prilejeme rum a zamiešame. Ochuteným nálevom zalejeme čerešne v pohároch, uzatvoríme a dáme sterilizovať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa