Rožkový špíz30

Rožkový špíz

Suroviny

  • rožky
  • klobása alebo šunková saláma
  • tvrdý syr
  • hladká múka
  • vajcia
  • strúhanka
  • olej na vyprážanie
  • zemiaky
  • tatárska omáčka

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rožky nakrájame na kolieska. Napichujeme ich na drevenú špajdľu striedavo spolu s klobásou alebo so salámou a so syrom. Obalíme v trojobale a vypražíme na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakmi a s tatárskou omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa