Roláda z bravčovej sviečkovice45

Roláda z bravčovej sviečkovice

Suroviny

  • 1 bravčovú panenskú sviečkovicu
  • 1 citrón v bio kvalite
  • 4 lyžice rozmarínu
  • 2 lyžice šalvie
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 12 plátkov prosciutta
  • 1 veľkú cibuľu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do misky nastrúhajte citrónovú kôru, pridajte najemno nasekaný rozmarín, sušenú šalviu a prelisované strúčiky cesnaku. Zamiešajte. Bravčovú sviečkovicu umyte, osušte kuchynskou papierovou utierkou a rozkrojte ju na plát. Podľa potreby ľahko naklepte. Z oboch strán osoľte, okoreňte a potrite bylinkovou zmesou. Mäso zrolujte a obaľte v údenej šunke. Zaviažte kuchynským špagátikom, aby roláda držala pokope.

V panvici vhodnej aj do rúry rozohrejte olej a na strednej teplote roládu opekajte zo všetkých strán asi 12 minút. Vyberte na tanier. Do panvice dajte cibuľu nakrájanú na kolieska, krátko opečte a zalejte 150 ml vody. Nechajte zovrieť. Do panvice vrťte roládu a v rúre vyhriatej na 170 °C pečieme 50 minút. Priebežne polievajte šťavou. Udusenú roládu spolu s cibuľou vyberte.

Roládu nechajte na doske odstáť asi 20 minút, aby sa lepšie krájala. Kým roláda chladne, do panvice pridajte šťavu z polovice citróna a tekutinu na sporáku zredukujte na polovicu. Na servírovací tanier dajte cibuľu, zalejte ju šťavou s panvice a poukladajte plátky rolády. Podávajte s čerstvým chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa