Rizoto so špargľou30

Rizoto so špargľou

Suroviny

  • 400 g uvarenej zelenej špargle,  0,3 l vývaru zo špargle 1 a 1/2 hrnčeka ryže
  • 50 g masla
  • 1 cibuľa
  • nasekaná petržlenová vňať
  • mletý muškátový oriešok
  • soľ
  • 1 ČL kryštálového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ošúpanú špargľu varíme 10 minút v osolenej a mierne osladenej vode. Na masle alebo na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme umytú a odkvapkanú ryžu. Premiešame a prilejeme vývar zo špargle. Na miernom ohni pomaly varíme asi 20 minút. K uvarenej ryži pridáme na kúsky pokrájanú špargľu, podľa potreby môžeme doliať horúci vývar alebo vodu. Osolíme, ochutíme muškátovým orieškom a posekanou vňaťou. Premiešame a prikryté 10 minút dovaríme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Stratené vajcia sú vajcia varené bez škrupiny. Púšťame ich opatrne do vriacej slanej a octom okyslenej vody. Vajcia môžeme rozklepnúť do naberačky a podržať nad vriacou vodou, do vody ich pustíme až keď zbelejú. Stratené vajcia varíme asi 3 minúty.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Zelené vňate treba sekať tesne pred pridaním do pokrmov a pridávame ich až do hotových jedál.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa