Rizoto so špargľou30

Rizoto so špargľou

Suroviny

  • 400 g uvarenej zelenej špargle,  0,3 l vývaru zo špargle 1 a 1/2 hrnčeka ryže
  • 50 g masla
  • 1 cibuľa
  • nasekaná petržlenová vňať
  • mletý muškátový oriešok
  • soľ
  • 1 ČL kryštálového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ošúpanú špargľu varíme 10 minút v osolenej a mierne osladenej vode. Na masle alebo na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme umytú a odkvapkanú ryžu. Premiešame a prilejeme vývar zo špargle. Na miernom ohni pomaly varíme asi 20 minút. K uvarenej ryži pridáme na kúsky pokrájanú špargľu, podľa potreby môžeme doliať horúci vývar alebo vodu. Osolíme, ochutíme muškátovým orieškom a posekanou vňaťou. Premiešame a prikryté 10 minút dovaríme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa