RIZOTO s hráškom, mrkvou a parmezánom30

RIZOTO s hráškom, mrkvou a parmezánom

Suroviny

  • 200 g ryže na rizoto
  • 2 mladé cibuľky (biele časti)
  • 150 g vylúpaného hrášku
  • 150 g mladej mrkvy
  • 350 ml zeleninového vývaru z kocky
  • za hrsť jemne strúhaného parmezánu + na posypanie soľ
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na rozohriatom oleji opečte mladé cibuľky pokrájané na kolieska. Ryžu prepláchnite pod tečúcou vodou na sitku. Nechajte odkvapkať a pridajte k cibuľke. Ochuťte soľou, korením a chvíľu opekajte za občasného premiešania. Zalejte horúcim vývarom, premiešajte, znížte teplotu a prikryté duste asi 15 minút domäkka. Do uvarenej horúcej ryže vmiešajte parmezán, hrášok a mierne obvarenú mrkvu nakrájanú na drobné kocky. Premiešajte a hneď čerstvé podávajte. Porcie posypte zvyšným parmezánom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Stratené vajcia sú vajcia varené bez škrupiny. Púšťame ich opatrne do vriacej slanej a octom okyslenej vody. Vajcia môžeme rozklepnúť do naberačky a podržať nad vriacou vodou, do vody ich pustíme až keď zbelejú. Stratené vajcia varíme asi 3 minúty.
  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
  • Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichneme tenkou ihlou. Alebo pridajte do vody trochu octu. Ak na niektorom vajíčku škrupina praskne jeho obsah nevytečie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa