Rímska pizza45

Rímska pizza

Suroviny

  • 250 g tuniaka v oleji
  • 1 pohár sardelových rezov
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • 200 g nastrúhaného syra
  • malá konzerva šampiňónov
  • 2 lyžice masla (alebo tuku)
  • 20 čiernych olív
  • 8 zelených feferóniek
  • konzerva olúpaných paradajok
  • 8 paradajok
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • krehké cesto na pizzu
  • zväzok petržlenovej vňate
  • trochu vegety
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme strúčiky cesnaku rozotrené so soľou a krátko opražíme. Potom pridáme olúpané paradajky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a spolu varíme, až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny necháme dobre odkvapkať. Pripravíme si olivy, vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska a feferónky umyjeme. Cesto na pizzu vyvaľkáme, rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložíme prísady. Posypeme syrom, vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 až 20 minút. .

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa